Acrobatie

Ballet

Break

Kinesiologie

Modern 

Street 

Acrobatie

Dit is een open level les voor alle leeftijden waar we op een leuke en speelse  manier allerlei acrobatische tricks aanleren en inoefenen. Deze tricks kunnen in verschillende andere lessen en dansstijlen toegepast worden. 
In deze les werken we erg gedifferentieerd om iedereen op zijn niveau te kunnen laten werken. 

Ballet

Klassiek ballet, ontstaan in Italië en verder tot ontwikkeling gebracht aan het Franse hof, wordt gekenmerkt door strikt vastgelegde bewegingen en technieken. Een klassieke balletles start aan de barre waarna er overgegaan wordt naar oefeningen au milieu en diagonalen.
In de klassieke lessen wordt een technische opleiding nagestreefd die, niet alleen door het inzicht in de diverse technieken maar ook door de focus op lichaamscontrole en lichaamshouding, zijn vruchten afwerpt in heel wat andere dansstijlen.

De lessen worden op demi-pointes (balletschoenen) uitgevoerd en vereisen specifieke kledij: meisjes dragen een zwart balletpak van MiM, roze balletpanty's en roze demi-pointes en zorgen ervoor dat hun haar mooi in een balletdot is samengebonden, jongens dragen een zwarte short en ballet t-shirt van MiM en zwarte demi pointes.

Gevorderde balletdansers kunnen kiezen om additioneel ook pointes lessen te volgen, dit zijn lessen waarin de typisch klassieke techniek van het dansen op spitzen wordt aangeleerd. Voor de pointes lessen dien je eerst toestemming te vragen, we leggen dan uitgebreid uit hoe dit in z'n werk gaat en waar je de pointes dient aan te schaffen.

(Balletkledij kan aangekocht worden op onze webshop.)


Break

Breaking of B-boying, ontstaan in de achterbuurten van New York in de jaren 70, is de oorspronkelijke dansstijl van de hip hop cultuur. De 5 hoofdelementen binnen breakdance zijn top-/uprocking, footworks, powermoves, freezes en transitions/go-downs. In deze les focussen we niet alleen op het aanleren van een correcte breaktechniek, maar zal verder ook aandacht worden besteed aan de cultuur waarbinnen deze dansstijl zich bevindt en aan de persoonlijke ontwikkeling van de B-boys en B-girls.

De lessen worden op sneakers uitgevoerd en vereisen kniebescherming, een muts, en kledij die een volledige bewegingsvrijheid garandeert.

 (Kledij kan aangekocht worden via onze webshop.)

Kinesiologie

'Hedendaagse Dans & Kinesiologie'

Via dans en beweging stimuleren we in deze lessen een positief effect op het psychisch, lichamelijk en emotioneel welzijn. 
Enerzijds gebruiken we onze kennis vanuit biomechanica, anatomie en fysiologie om volwassenen met diverse motorische mogelijkheden ieder op zijn niveau te laten bewegen. Anderzijds focussen we in deze lessen op de voordelen die dans, ritmiek en creativiteit ons lichaam bieden : met name stressvermindering, energieverhoging, beter kunnen ontspannen, meer zelfvertrouwen en een betere verbinding met jezelf.


Geen moeilijke danspassen, geen ingewikkelde combinaties, een feel good moment waar we samen dansen, bewegen en verbinden!

Deze lessen gaan momenteel nog niet op wekelijkse basis door maar  slechts in 2 reeksen van 4 lessen : 

Reeks 1 :

 woensdagen 7/02, 21/02, 28/02 & 6/03 van 20u-21u

Reeks 2 : 

woensdagen 17/04, 24/04, 8/05, 15/05 van 20u-21u

Modern

Moderne dans is ontstaan als reactie tegen het academische ballet met grondleggers à la Martha Graham, José Limón, Lester Horton, Merce Cunningham en nog vele anderen. De moderne dans richt zich op expressie waarbij lichaamsbewegingen, ideeën en emoties centraal staan.
In onze moderne lessen wordt een technische opleiding nagestreefd waar zowel moderne technieken alsook nieuwere hedendaagse elementen worden gecombineerd en waarnaast ook aandacht wordt besteed aan het inlevingsvermogen en het overbrengen van emoties.
De lessen worden op blote voeten (of footthongs) uitgevoerd en vereisen kledij die een volledige bewegingsvrijheid garandeert.

De lessen worden aangepast aan de leeftijds- en niveaugroepen, zo verlopen de modern lessen voor onze jongste dansers heel speels en met heel veel variatie.


Street

Streetdance is de verzamelnaam voor alle dansstijlen die onder de hip hop cultuur thuishoren. Hip hop, house, popping, locking, krumping, dancehall, waacking en voguing zijn onder meer vormen die aan bod zullen komen tijdens de lessen street in Muses in Motion. In deze lessen zal er naast het leren van de verschillende hip hop stijlen ook gewerkt worden aan lichaamscontrole, muzikaliteit en flow en wordt er ook aandacht besteed aan freestyle.
De lessen worden op sneakers uitgevoerd en vereisen kledij die een volledige bewegingsvrijheid garandeert.
De lessen worden aangepast aan de leeftijds- en niveaugroepen, zo verlopen de street lessen voor onze jongste dansers heel speels en met heel veel variatie.