Modern

Moderne dans is ontstaan als reactie tegen het academische ballet met grondleggers à la Martha Graham, José Limón, Lester Horton, Merce Cunningham en nog vele anderen. De moderne dans richt zich op expressie waarbij lichaamsbewegingen, ideeën en emoties centraal staan.
In onze moderne lessen wordt een technische opleiding nagestreefd waar zowel moderne technieken alsook nieuwere hedendaagse elementen worden gecombineerd en waarnaast ook aandacht wordt besteed aan het inlevingsvermogen en het overbrengen van emoties.
De lessen worden op blote voeten (of footthongs) uitgevoerd en vereisen kledij die een volledige bewegingsvrijheid garandeert.

Om voor de allerjongsten een brede basis te kunnen voorzien opteren we hen een fusievorm van moderne dans aan te bieden. Elementen uit klassiek ballet en jazzdans zullen geïntegreerd worden in deze moderne lessen.

'Modern-Ballet Fusion'

Street

Streetdance is de verzamelnaam voor alle dansstijlen die onder de hip hop cultuur thuishoren. Hip hop, house, popping, locking, krumping, dancehall, waacking en voguing zijn onder meer vormen die aan bod zullen komen tijdens de lessen street in Muses in Motion. In deze lessen zal er naast het leren van de verschillende hip hop stijlen ook gewerkt worden aan lichaamscontrole, muzikaliteit en flow en wordt er ook aandacht besteed aan freestyle.

Onze les 'Freestyle Hip Hop' is een specifieke les waar er uitsluitend op freestyle getraind wordt. Deze les is ideaal ter voorbereiding voor hip hop battles.
De lessen worden op sneakers uitgevoerd en vereisen kledij die een volledige bewegingsvrijheid garandeert.

Ballet

Klassiek ballet, ontstaan in Italië en verder tot ontwikkeling gebracht aan het Franse hof, wordt gekenmerkt door strikt vastgelegde bewegingen en technieken. Een klassieke balletles start aan de barre waarna er overgegaan wordt naar oefeningen au milieu en diagonalen.
In de klassieke lessen wordt een technische opleiding nagestreefd die, niet alleen door het inzicht in de diverse technieken maar ook door de focus op lichaamscontrole en lichaamshouding, zijn vruchten afwerpt in heel wat andere dansstijlen. 

De lessen worden op demi-pointes (balletschoenen) uitgevoerd en vereisen specifieke kledij: meisjes dragen een zwart balletpak van MiM, roze balletpanty's en roze demi-pointes en zorgen ervoor dat hun haar mooi in een balletdot is samengebonden, jongens dragen een zwarte short en ballet t-shirt van MiM en zwarte demi pointes.

Gevorderde balletdansers kunnen kiezen om additioneel ook pointes lessen te volgen, dit zijn lessen waarin de typisch klassieke techniek van het dansen op spitzen wordt aangeleerd. Voor de pointes lessen dien je eerst toestemming te vragen, we leggen dan uitgebreid uit hoe dit in z'n werk gaat waar je de pointes dient aan te schaffen.

(Balletkledij kan aangekocht worden op onze webshop.)

Break

Breaking of B-boying, ontstaan in de achterbuurten van New York in de jaren 70, is de oorspronkelijke dansstijl van de hip hop cultuur. De 5 hoofdelementen binnen breakdance zijn top-/uprocking, footworks, powermoves, freezes en transitions/go-downs. In deze les focussen we niet alleen op het aanleren van een correcte breaktechniek, maar zal verder ook aandacht worden besteed aan de cultuur waarbinnen deze dansstijl zich bevindt en aan de persoonlijke ontwikkeling van de B-boys en B-girls.

De lessen worden op sneakers uitgevoerd en vereisen kniebescherming, een muts, en kledij die een volledige bewegingsvrijheid garandeert. (Kledij kan aangekocht worden via onze webshop.)